Senaste inläggen

Av Hanna Löwendahl - 18 september 2011 14:08


Här har jag gjort en fyllig chokladmuffinssmet med 70% mörk choklad, toppad med buttercreamfroosting som jag färgat rosa med vanlig röd livsmedelsfärg. Fjärilen är utav vit sugarpaste som jag pudrat rosa med rosa ätbar pulverfärg. I mitten har jag dekorerat med en rosa, ätbar pärla.

Av Hanna Löwendahl - 18 september 2011 14:01

100gr smör

2 ägg

2dl socker

1,5 citron


Gör:

Riv skalet på citronerna och pressa ut saften i en kastrull. Koka upp tillsammans med 1dl av sockret och smöret. Låt sedan sjuda under omrörning.

Vispa under tiden ihop resten av sockret och äggen. Blanda sedan ner äggsmeten med det som redan sjuder i kastrullen. Sjud under omrörning tills smeten gulnat och tjocknat. Ställ sedan in i kyl.


Användes till desserter och fyllningar. Jag använder den till min lemon curd-creme. Bara blandar den med vispad grädde så blir den syrlig och krämig. Perfekt som tårtfyllning eller froosting på cupcake.

Av Hanna Löwendahl - 18 september 2011 11:29



Till studenten i år gjorde jag fem stycken studentmössetårtor med olika fyllningar. De är allihop täckta med vit sugarpaste och skärmen är gjord i svart. Alla små dekorationer jag gjorde på dem ( vilket inte syns på bilden)  är också gjorda i sugarpaste. Bakom på mössan skrev jag namn och linje man slutat, med svart ätbar penna med lakritssmak.

Av Hanna Löwendahl - 18 september 2011 11:25



Denna tårta gjorde jag som en tack-gåva. Jag har gjort ett ljust anslag på potatismjöl och fyllt i tre lager. Ett med krossad ananas  och två med vaniljcreme. Den är draperad i röd sugarpaste och dekorerad med blommor, rosett i svart sugarpaste och rosblad i grön sugarpaste. Även bokstäverna är i svart sugarpaste.

Av Hanna Löwendahl - 18 september 2011 11:22



Den här har jag gjort på chokladanslag och fyllt med två lager chokladmousse och två lager hallonmousse.

Jag har täckt den med blå sugarpaste och dekorerat  i olika färger av sugarpaste. Även beadsen runt om är i gul sugarpaste.

Av Hanna Löwendahl - 18 september 2011 11:17



I början av sommaren fick jag en beställning på en liten bröllopstårta för ca 6 pers.

Jag har gjort ett choladanslag som jag fyllt med fyra lager. Två med chokladmousse och två med citronmousse, för att få fram lite syrlighet. Jag har täckt den med ljusrosa sugarpaste och dekoren runt har jag gjort i lite starkare rosa sugarpaste. Dekorerna uppepå har jag gjort i lite olika färger av sugarpaste och ätbara rosa pärlor. 

Av Hanna Löwendahl - 18 september 2011 11:13



De här är gjorda på vanlig muffinssmet och toppade med en fyllig chokladcreme. Blomman är gjord i vit sugarpaste och kycklingen i gul sugarpaste.  

Av Hanna Löwendahl - 18 september 2011 11:11



Dessa små godingar är gjorda i vanlig muffinssmet, toppad med en fyllig chokladcreme. De gula blommorna uppepå är i gul sugarpaste.  

Ovido - Quiz & Flashcards