Senaste inläggen

Av Hanna Löwendahl - 20 februari 2013 13:59

Degen:

150gr smör

1 pkt jäst

1,5 dl socker

5dl mjölk

ca 14 dl mjöl

0,5 tsk salt


Fyllning:

200gr smör

2dl socker

4msk florsocker

4msk vaniljsocker


Blanda ihop degen som en vanlig bulldeg, jäs ca 30 min.

Blanda ihop fyllning.

Gör två rullar av degen, fyllt m cremen, skär i 2-3cm tjocka skivor, lägg i aluminiumbakformar, jäs ca 30 min.

Baka av i 250 gradet i ca 5-10 min ( penslam ägg innan in i ugn).


Av Hanna Löwendahl - 20 februari 2013 13:51

   

Häromdagen blev det lite bakat till eftermiddagsfikat, delikata kolabullar, med härlig karamellig fyllning och kola o ingefärssnittar.

Recepten finns i vanlig ordning såklart under "recept".


















Av Hanna Löwendahl - 6 december 2012 11:11

   

Ingela och MIkael beställde en liten bröllopstårta för sex personer i samband med deras vigsel 2/2-12.

Tusen tack för att jag fick göra tårtan åt er en sådan speciell dag!=)


Jag bakade ett chokladanslag, min favorit (ligger under "recept"), som jag fyllde med en syrlig hallonmousse och mörk chokldmousse.

Tårtan har jag täckt med vit sugarpaste och runt om tårtan har jag garnerat med ljusrosa och mörkrosa hjärtan i sugarpaste.

Ringarna är i vit sugarpaste som jag sedan sprayat i ätbar silverglitterspray. Texten är i svart sugarpaste och sedan avslutat dekoren med riktiga orkideèr.

Av Hanna Löwendahl - 6 december 2012 11:08

200gr mörk choklad

6dl grädde

3 äggulor


Smält choklad, vispa grädde fluffigt,

Blanda ner gulorna i den smälta choladen.

Vänd ner blandningen i grädden.

Färdig!


Av Hanna Löwendahl - 6 december 2012 11:01

 

Till Angelica gjorde jag denna på beställning, temat till synes såklart halloween. Dekorerad och täckt med detaljer och täcke i sugarpaste.

Den är fylld med en mörk chokladmousse ( recept finns under "recept") och rårörda hallon som skulle ge känslan av "blod" till tårtan=). 

Spindelväven har jag gjort på en kräm av florsocker, äggvita och ättika.


Av Hanna Löwendahl - 6 december 2012 10:58

 

Karin beställde denna glutenfria hösttårta till sitt 25-års kalas.

Den är fylld med hallonmousse och skogsbärsmousse, vilket jag tyckte passade in på denna tårta med känsla av skog. Dekorerad med löv och flugsvampar, gjorda i sugarpaste.

Tårtan är också helt täckt av sugarpaste, liksom bården runt om.

Av Hanna Löwendahl - 2 november 2012 10:51

   


Bottnarna är gjorda på mitt favoritrecept på bottnar (finns under "recept").

De är fyllda med blodapelsinmousse och skogsbärsmousse, spacklade med grädde och all garnering och dekoration är gjort i olika färger av sugarpaste.

Skapa flashcards