Senaste inläggen
Degen:
150gr smör
1 pkt jäst
1,5 dl socker
5dl mjölk
ca 14 dl mjöl
0,5 tsk salt
Fyllning:
200gr smör
2dl socker
4msk florsocker
4msk vaniljsocker
Blanda ihop degen som en vanlig bulldeg, jäs ca 30 min.
Blanda ihop fyllning.
Gör två rullar av degen, fyllt m cremen, skär i 2-3cm tjocka skivor, lägg i aluminiumbakformar, jäs ca 30 min.
Baka av i 250 gradet i ca 5-10 min ( penslam ägg innan in i ugn).
Häromdagen blev det lite bakat till eftermiddagsfikat, delikata kolabullar, med härlig karamellig fyllning och kola o ingefärssnittar.
Recepten finns i vanlig ordning såklart under "recept".
Ingela och MIkael beställde en liten bröllopstårta för sex personer i samband med deras vigsel 2/2-12.
Tusen tack för att jag fick göra tårtan åt er en sådan speciell dag!=)
Jag bakade ett chokladanslag, min favorit (ligger under "recept"), som jag fyllde med en syrlig hallonmousse och mörk chokldmousse.
Tårtan har jag täckt med vit sugarpaste och runt om tårtan har jag garnerat med ljusrosa och mörkrosa hjärtan i sugarpaste.
Ringarna är i vit sugarpaste som jag sedan sprayat i ätbar silverglitterspray. Texten är i svart sugarpaste och sedan avslutat dekoren med riktiga orkideèr.
200gr mörk choklad
6dl grädde
3 äggulor
Smält choklad, vispa grädde fluffigt,
Blanda ner gulorna i den smälta choladen.
Vänd ner blandningen i grädden.
Färdig!
Till Angelica gjorde jag denna på beställning, temat till synes såklart halloween. Dekorerad och täckt med detaljer och täcke i sugarpaste.
Den är fylld med en mörk chokladmousse ( recept finns under "recept") och rårörda hallon som skulle ge känslan av "blod" till tårtan=).
Spindelväven har jag gjort på en kräm av florsocker, äggvita och ättika.
Karin beställde denna glutenfria hösttårta till sitt 25-års kalas.
Den är fylld med hallonmousse och skogsbärsmousse, vilket jag tyckte passade in på denna tårta med känsla av skog. Dekorerad med löv och flugsvampar, gjorda i sugarpaste.
Tårtan är också helt täckt av sugarpaste, liksom bården runt om.
Bottnarna är gjorda på mitt favoritrecept på bottnar (finns under "recept").
De är fyllda med blodapelsinmousse och skogsbärsmousse, spacklade med grädde och all garnering och dekoration är gjort i olika färger av sugarpaste.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 | 11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
|||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
||||
|