Senaste inläggen
Även denna tårta tillhör bland de första jag gjorde och även denna var till mormor på påskdagen. Den här är något mindre och har bara två lager ( den andra påsktårtan hade fyra). Den här är gjord på vanligt anslag och fylld med blåbärsmousse och vaniljcreme. Den är täckt med gul sugarpaste och även dekotrationerna uppepå är i sugarpaste. Rosetten är handgjord i brun sugarpaste med chokladsmak.
Det här är en av två påsktårtor jag gjorde till min mormor som hon skulle ha till en bjudning på påskdagen.
Den är gjord i chokladanslag, fylld med chokladcreme och hallonmousse. Jag har täckt den med gul sugarpaste och dekorerat den med figurer i olika färger av sugarpaste. En av de första tårtor jag gjorde som fick mig att fatta tycke och intresse för tårtpillande och cupcakes=)
Ingredienser:
Botten
15 digestivekex (gärna fullkorn)
125gr smält smör
Fyllning
5 äggulor
1 liten burk kondenserad mjölk
1dl pressad limesaft
Gör: Sätt igågng ugnen på 175grader.
Blanda ihop digestivekexen och smöret till botten och kör det i en mixer(matberedare går också bra) och tryck sedan ut det i en vanlig rund form (ca 20-25cm i diametern). Grädda skalet i ca 8 min i ugnen.
Blanda under tiden ihop ingredienserna till fyllningen. Häll fyllningen på de redan gräddade bottnarna och ställ åter in i ugnen i ca 20 min (de ska inte få färg, smeten ska bara precis "stanna").
Ta ut ur ugnen o ställ direkt in i kylen och låt den svalna i ett par timmar innan den ska avnjutas, serveras förslagsvis med vispad grädde.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 | 11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
|||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
||||
|