Senaste inläggen

Av Hanna Löwendahl - 18 september 2011 11:06



Även denna tårta tillhör bland de första jag gjorde och även denna var till mormor på påskdagen. Den här är något mindre och har bara två lager ( den andra påsktårtan hade fyra). Den här är gjord på vanligt anslag och fylld med blåbärsmousse och vaniljcreme. Den är täckt med gul sugarpaste och även dekotrationerna uppepå är i sugarpaste. Rosetten är handgjord i brun sugarpaste med chokladsmak. 

Av Hanna Löwendahl - 18 september 2011 11:02


 

Det här är en av två påsktårtor jag gjorde till min mormor som hon skulle ha till en bjudning på påskdagen.

Den är gjord i chokladanslag, fylld med chokladcreme och hallonmousse. Jag har täckt den med gul sugarpaste och dekorerat den med figurer i olika färger av sugarpaste. En av de första tårtor jag gjorde som fick mig att fatta tycke och intresse för tårtpillande och cupcakes=)

Av Hanna Löwendahl - 18 september 2011 09:28

Ingredienser:


Botten

15 digestivekex (gärna fullkorn)

125gr smält smör


Fyllning

5 äggulor

1 liten burk kondenserad mjölk

1dl pressad limesaft


Gör: Sätt igågng ugnen på 175grader.

Blanda ihop digestivekexen och smöret till botten och kör det i en mixer(matberedare går också bra) och tryck sedan ut det i en vanlig rund form (ca 20-25cm i diametern). Grädda skalet i ca 8 min i ugnen. 

Blanda under tiden ihop ingredienserna till fyllningen. Häll fyllningen på de redan gräddade bottnarna och ställ åter in i ugnen i ca 20 min (de ska inte få färg, smeten ska bara precis "stanna").

Ta ut ur ugnen o ställ direkt in i kylen och låt den svalna i ett par timmar innan den ska avnjutas, serveras förslagsvis med vispad grädde.







Ovido - Quiz & Flashcards