Senaste inläggen

Av Hanna Löwendahl - 22 december 2011 12:10

 


Hade en jultårta beställt, vilket passade utmärkt då jag blev kontaktad av corren och 24corren som ville göra filmklipp och reportage.

Då fick denna härliga skapelse medverka.


Den är bakad i chokladanslag, fylld med chokladcreme och citronmousse. Den är täckt med ett täcke av röd sugarpaste och dekorerad med grön bård i sugarpaste.

Snöflingorna har jag tryckr ut i vit sugarpaste och sedan pudrat med ärbart glitter.

Av Hanna Löwendahl - 11 oktober 2011 09:25



Den här tårtan gjorde jag till Henrietta i födelsedagspresent=). Jag har gjort den i vit sugarpaste och prickarna är även dem gjorda i sugarpaste. Man kavlar ut sugarpasten halvvägs, sedan lägger man dit prickarna som man skär ut från en "rulle" man gjort på brun o svart sugarpaste. kavlar sedan ut den färdigt så fastnar prickarna i.

Chokladanslag...återigen mitt favoritrecept på tårtbotten, fylld med chokladmousse och ahlgrens bilarfluff.

   

Av Hanna Löwendahl - 7 oktober 2011 08:53

 


Ville bjuda mina kära kollegor på tårta och bestämde mig för att experimentera lite....och detta blev resultatet=)


Den är gjord i rosa sugarpaste och leopardfläckarna är handgjorda och även dem i sugarpaste.

Den är gjord på chokladanslag (mitt favoritrecept som kan hittas under kategorin "recept") och fylld med kiwi och krusbärsmousse.

Hoppas dom tycker om den!

Av Hanna Löwendahl - 18 september 2011 16:06

Ett recept jag brukar göra till jul, men det passar året om, inte nödvändigt bara kring jul=)


ingredienser:

ca 30 rutor


200gr vit choklad

1/2dl frysta lingon

1/2dl vispgrädde

1msk rumsvarmt smör

1/2dl minimarshmallows

lite flingsalt.


Gör:

Tina lingonen och låt dem torka på en bit hushållspapper.

Finhacka den vita chokladen.

Koka upp grädde i en kastrull. Ta av från värmen. Tillsätt chokladen och smöret. Rör om tills det har smält.

Klä en form med plastfolie och strö ut lite fligsalt på. Fördela lingonen och minimarshmallowsen över formen. 

Häll på chokladsmeten och låt den stelna i kyl. Skär sedan upp i lagom bitar.

Förvara i kyl eller svalt med smörpapper emellan lagren.

Av Hanna Löwendahl - 18 september 2011 15:54






Dessa fyra doptårtor gjorde jag till lilla Alfreds dop 2001-08-28        

Av Hanna Löwendahl - 18 september 2011 15:33

6 ägg

3,5dl socker

2krm vaniljsocker

5dl vetemjöl

2msk kakao


Gör:

Vispa ägg+socker ca 4min med elvisp.

Blanda mjöl, vaniljsocker och kakao. Vänd ner mjölblandnigen i äggsmeten, försiktigt . Fyll en smord och bröad form. Grädda ca 25-30min i 200grader i mitten av ugnen. Låt svalna ordentligt innan du skär ut lagren.

Av Hanna Löwendahl - 18 september 2011 15:29



De här är inte bara skitsnygga, de är helt livsfarligt goda=).

Muffinsarna är kryddmuffins(gjorda efter ett recept i "sju sorters kakor"). Toppade med lemon curd mousse och rosa fjärilar i sugarpaste. Aningen pudrade med rosa, ätbar pulverfärg. 

Av Hanna Löwendahl - 18 september 2011 15:21



Denna tårta är något utav en favorit....jag har gjort en ungefär likadan vid ett tidigare tillfälle. Denna var i alla fall till ett 40-års firande. Fyra lager emellan ett chokladanslag. Två med cokladmousse och två med favoriten i repris, tranbärsmousse(jag gillar den därför att det bryter av med bra syrlighet mot det söta i tårtan).

Jag har täckt den med rosa sugarpaste ock kantdekorerna är i brun sugarpaste med chokladsmak. De vita rosorna har jag gjort i vit sugarpaste och de bruna små dekorerna är moccabönor.   

Ovido - Quiz & Flashcards