Direktlänk till inlägg 18 september 2011
100gr smör
2 ägg
2dl socker
1,5 citron
Gör:
Riv skalet på citronerna och pressa ut saften i en kastrull. Koka upp tillsammans med 1dl av sockret och smöret. Låt sedan sjuda under omrörning.
Vispa under tiden ihop resten av sockret och äggen. Blanda sedan ner äggsmeten med det som redan sjuder i kastrullen. Sjud under omrörning tills smeten gulnat och tjocknat. Ställ sedan in i kyl.
Användes till desserter och fyllningar. Jag använder den till min lemon curd-creme. Bara blandar den med vispad grädde så blir den syrlig och krämig. Perfekt som tårtfyllning eller froosting på cupcake.
Till Jessica och Andreas gjorde jag denna skapelse på deras stora dag! En fantastiskt häftig tårta att få göra=). Den är uppbyggd av 50 cupcakes och toppad med en tårta med samma smak och fyllning som cupcakesen...ljus muffinssmet, smaks...
Till Jessica och Andreas gjorde jag denna skapelse på deras stora dag! En fantastiskt häftig tårta att få göra=). Den är uppbyggd av 50 cupcakes och toppad med en tårta med samma smak och fyllning som cupcakesen...ljus muffinssmet, smaks...
200 gr philadelphiaost 3 äggulor 3 äggvitor 2 dl socker 1 msk vaniljsocker rivet skal av en citron ca 100-150 gr riven vit choklad 150 gr digestivekex 50 gr smält smör Smula sönder kexen i en bunke, tillsätt det smälta ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 | |||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||||
|