Alla inlägg den 18 september 2011

Av Hanna Löwendahl - 18 september 2011 11:25



Denna tårta gjorde jag som en tack-gåva. Jag har gjort ett ljust anslag på potatismjöl och fyllt i tre lager. Ett med krossad ananas  och två med vaniljcreme. Den är draperad i röd sugarpaste och dekorerad med blommor, rosett i svart sugarpaste och rosblad i grön sugarpaste. Även bokstäverna är i svart sugarpaste.

Av Hanna Löwendahl - 18 september 2011 11:22



Den här har jag gjort på chokladanslag och fyllt med två lager chokladmousse och två lager hallonmousse.

Jag har täckt den med blå sugarpaste och dekorerat  i olika färger av sugarpaste. Även beadsen runt om är i gul sugarpaste.

Av Hanna Löwendahl - 18 september 2011 11:17



I början av sommaren fick jag en beställning på en liten bröllopstårta för ca 6 pers.

Jag har gjort ett choladanslag som jag fyllt med fyra lager. Två med chokladmousse och två med citronmousse, för att få fram lite syrlighet. Jag har täckt den med ljusrosa sugarpaste och dekoren runt har jag gjort i lite starkare rosa sugarpaste. Dekorerna uppepå har jag gjort i lite olika färger av sugarpaste och ätbara rosa pärlor. 

Av Hanna Löwendahl - 18 september 2011 11:13



De här är gjorda på vanlig muffinssmet och toppade med en fyllig chokladcreme. Blomman är gjord i vit sugarpaste och kycklingen i gul sugarpaste.  

Av Hanna Löwendahl - 18 september 2011 11:11



Dessa små godingar är gjorda i vanlig muffinssmet, toppad med en fyllig chokladcreme. De gula blommorna uppepå är i gul sugarpaste.  

Av Hanna Löwendahl - 18 september 2011 11:06



Även denna tårta tillhör bland de första jag gjorde och även denna var till mormor på påskdagen. Den här är något mindre och har bara två lager ( den andra påsktårtan hade fyra). Den här är gjord på vanligt anslag och fylld med blåbärsmousse och vaniljcreme. Den är täckt med gul sugarpaste och även dekotrationerna uppepå är i sugarpaste. Rosetten är handgjord i brun sugarpaste med chokladsmak. 

Av Hanna Löwendahl - 18 september 2011 11:02


 

Det här är en av två påsktårtor jag gjorde till min mormor som hon skulle ha till en bjudning på påskdagen.

Den är gjord i chokladanslag, fylld med chokladcreme och hallonmousse. Jag har täckt den med gul sugarpaste och dekorerat den med figurer i olika färger av sugarpaste. En av de första tårtor jag gjorde som fick mig att fatta tycke och intresse för tårtpillande och cupcakes=)

Av Hanna Löwendahl - 18 september 2011 09:28

Ingredienser:


Botten

15 digestivekex (gärna fullkorn)

125gr smält smör


Fyllning

5 äggulor

1 liten burk kondenserad mjölk

1dl pressad limesaft


Gör: Sätt igågng ugnen på 175grader.

Blanda ihop digestivekexen och smöret till botten och kör det i en mixer(matberedare går också bra) och tryck sedan ut det i en vanlig rund form (ca 20-25cm i diametern). Grädda skalet i ca 8 min i ugnen. 

Blanda under tiden ihop ingredienserna till fyllningen. Häll fyllningen på de redan gräddade bottnarna och ställ åter in i ugnen i ca 20 min (de ska inte få färg, smeten ska bara precis "stanna").

Ta ut ur ugnen o ställ direkt in i kylen och låt den svalna i ett par timmar innan den ska avnjutas, serveras förslagsvis med vispad grädde.







Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards