Direktlänk till inlägg 18 september 2011
Ingredienser:
Botten
15 digestivekex (gärna fullkorn)
125gr smält smör
Fyllning
5 äggulor
1 liten burk kondenserad mjölk
1dl pressad limesaft
Gör: Sätt igågng ugnen på 175grader.
Blanda ihop digestivekexen och smöret till botten och kör det i en mixer(matberedare går också bra) och tryck sedan ut det i en vanlig rund form (ca 20-25cm i diametern). Grädda skalet i ca 8 min i ugnen.
Blanda under tiden ihop ingredienserna till fyllningen. Häll fyllningen på de redan gräddade bottnarna och ställ åter in i ugnen i ca 20 min (de ska inte få färg, smeten ska bara precis "stanna").
Ta ut ur ugnen o ställ direkt in i kylen och låt den svalna i ett par timmar innan den ska avnjutas, serveras förslagsvis med vispad grädde.
Till Jessica och Andreas gjorde jag denna skapelse på deras stora dag! En fantastiskt häftig tårta att få göra=). Den är uppbyggd av 50 cupcakes och toppad med en tårta med samma smak och fyllning som cupcakesen...ljus muffinssmet, smaks...
Till Jessica och Andreas gjorde jag denna skapelse på deras stora dag! En fantastiskt häftig tårta att få göra=). Den är uppbyggd av 50 cupcakes och toppad med en tårta med samma smak och fyllning som cupcakesen...ljus muffinssmet, smaks...
200 gr philadelphiaost 3 äggulor 3 äggvitor 2 dl socker 1 msk vaniljsocker rivet skal av en citron ca 100-150 gr riven vit choklad 150 gr digestivekex 50 gr smält smör Smula sönder kexen i en bunke, tillsätt det smälta ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 | |||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||||
|