Direktlänk till inlägg 24 oktober 2012
280 gr florsocker
160gr finmalda solroskärnor
3 äggvitor
1 nypa salt
50gr socker
1/2 tsk vaniljsocker
ev färg och smaksättning
Sikta florsocker, blanda med solroskärnorna, vispa vitor gradvis snabbare, tillsätt stegvis salt och socker tills toppig maräng. Vänd ner hälften av florsockerblandningen, sen vaniljsocker och sedan resten av florsockerblandningen. Färga, smaksätt. Spritsa, vila ca 30 min på plåt. 150 grader i 20-25 min.
För bästa resultat, använd en macaronmatta o spritsa ut på så blor alla lika stora.
Grundrecept smörkräm:
100gr smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
ev färg och smaksättning
(mina rosa är fyllda med smörkräm, smaksatt med jordgubbssylt och de gula är krämen i smaksatt med citron)
Till Jessica och Andreas gjorde jag denna skapelse på deras stora dag! En fantastiskt häftig tårta att få göra=). Den är uppbyggd av 50 cupcakes och toppad med en tårta med samma smak och fyllning som cupcakesen...ljus muffinssmet, smaks...
Till Jessica och Andreas gjorde jag denna skapelse på deras stora dag! En fantastiskt häftig tårta att få göra=). Den är uppbyggd av 50 cupcakes och toppad med en tårta med samma smak och fyllning som cupcakesen...ljus muffinssmet, smaks...
200 gr philadelphiaost 3 äggulor 3 äggvitor 2 dl socker 1 msk vaniljsocker rivet skal av en citron ca 100-150 gr riven vit choklad 150 gr digestivekex 50 gr smält smör Smula sönder kexen i en bunke, tillsätt det smälta ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 | 25 |
26 |
27 | 28 |
|||
29 |
30 | 31 |
|||||||
|